Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι για τα 5,7 Ρίχτερ ανατολικά της Λακωνίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό που ταρακούνησε τα ξημερώματα μεγάλο μέρος της νότιας Ελλάδας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λακωνίας και Μήλου.

Μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι σύνηθες για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, εξήγησε ότι ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι μετασεισμοί δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυροί, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε υποθαλάσσιο περιβάλλον.

Για το ίδιο θέμα, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου συμπλήρωσε σημείωσε ότι αντίθετα με τους επιφανειακούς, οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους δεν δίνουν μετασεισμούς ή και όταν δίνουν αυτοί δεν είναι ισχυροί.

Ο χώρος, όπου σημειώθηκε ο σεισμός, επισημαίνει η κ. Σαχπάζη, εντοπίζεται στο κοίλο μέρος του ελληνικού τόξου, σε ενδιάμεσο βάθος, μία περιοχή που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σημαντικούς σεισμούς.

Η ίδια εκτιμά, με βάση την εξέλιξη του φαινομένου, πως ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος και δεν θα υπάρξουν άλλοι μεγαλύτεροι.

«Ωστόσο, είμαστε πάντα επιφυλακτικοί γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε έξαρση των επιφανειακών και των ενδιάμεσων σεισμών» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.