Ο θεατρικός μονόλογος «Μισή Πατρίδα» με την ερμηνεία της Φίλιας Δενδρινού που έχει και τη σκηνοθετική επιμέλεια και την επιμέλεια του κειμένου θα παρουσιαστεί στο Βόλο, στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών «Θεατρίνη» (Πλάτωνος 20 – πλατεία Ι.Ν. Μεταμορφώσεως) σήμερα Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 στις 8.30 το βράδυ. Η «Μισή Πατρίδα» είναι ένα ταξίδι πίσω στη Σμύρνη, όπου μνήμη και θρύλος μπλέκονται. Μέσα από την προσωπική αφήγηση μιας λουτράρισσας των χαμάμ, ξεδιπλώνεται ο κόσμος των γυναικών που έζησαν τον ξεριζωμό, την απώλεια και τη δύναμη της επιβίωσης.
Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε στη ιδέα του βιβλίου της Κώστιας Κοντολέων με τίτλο «Σιγανά πατώ τη γη» (εκδόσεις Έναστρον, 2017) καθώς και σε μαρτυρίες γυναικών που έζησαν την καταστροφή της Σμύρνης από το αρχείο του ΕΛΙΑ.
Η παράσταση ανεβαίνει σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία : Φίλιας Δενδρινού, μουσική επιμέλεια Βασίλη Κωσταντουλάκη, κοστούμι Ευτυχίας Παναγοπούλου, video Μιχάλη Λυκούδη και Βαγγέλη Κατσιγιάννη που έχει και την παραγωγή (Μικρός Κεραμεικός). Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά.
































