Καταγγέλλουν θάνατο τετραπληγικής γυναίκας μόλις η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα

Την τελευταία της πνοή άφησε μέσα στο σπίτι της, στη συνοικία της Νέας Χώρας στα Χανιά, μια 56χρονη τετραπληγική γυναίκα.

Η γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας και όπως κατήγγειλαν τα παιδιά της, άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Τετάρτης, μία ώρα μετά αφού η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα, λόγω χρέους, αν και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.

Οι συγγενείς της 56χρονης κατέθεσαν το απόγευμα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

Τι λέει η ΔΕΗ
Ιατροδικαστική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά, τον περασμένο μήνα, «ταξινομείται ως φυσικός» και δεν μπορεί να αποδοθεί στη διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, επικαλείται η ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωσή της η Επιχείρηση δηλώνει αναγκασμένη να δημοσιοποιήσει στοιχεία από την επίσημη ιατροδικαστική γνωμάτευση που διενήργησε ο τεχνικός της σύμβουλος, ιατροδικαστής κα Ε.Σπανουδάκη, τα συμπεράσματα της οποίας, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, έχουν ως εξής:

«Δεν μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατος λόγω ασφυξίας – ανοξίας (λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος) διότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα ιατροδικαστικά ευρήματα.

»Ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αλλά να τοποθετηθεί στο χρονικό διάστημα στο οποίο η γυναίκα παρέμεινε στο σπίτι μόνη της, δηλαδή από 10:30-14:30.

»Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος οφείλεται σε στένωση της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας συνεπεία στεφανιαίας αθηρωματοσκλήρυνσης και ταξινομείται ως φυσικός».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.