Κ. Ήσυχος: Η κυβέρνηση να διευρύνει τις εναλλακτικές της αναζητήσεις το επόμενο διάστημα

Για απόλυτο εκβιασμό σε βάρος της Δημοκρατίας, του ελληνικού λαού και της ίδιας της Ευρώπης και των λαών της έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος σχολιάζοντας τη στάση των δανειστών στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα.

«Σήμερα» είπε «δεν βγαίνουν μόνο συμπεράσματα τεχνοκρατικά και οικονομικοί δείκτες, είναι οι μέρες που βγάζουν κυρίως μεγάλα και σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα για τους ιθύνοντες και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών».

Πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προσέλθει από την πρώτη στιγμή εδώ και μήνες, με προτάσεις οι οποίες πολλές φορές δεν γίνονται δεκτές ή αλλάζουν κάθε φορά από την πλευρά των δανειστών οι απαιτήσεις. «Αυτό το παιχνίδι το εκβιαστικό έχει γίνει συνείδηση σε όλους μας, το γνωρίζουμε, είναι μια τεχνική διαπραγμάτευσης αποικιοκρατών και καλό είναι μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση να βγούμε υπερήφανοι και όρθιος λαός».

Σε ερώτηση για το εάν τοποθετείται υπέρ της παραμονής στο ευρώ ο κ. Ήσυχος απάντησε: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα στη διαπραγμάτευση σήμερα, εξάλλου η εντολή της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη. Αυτό, όμως, που φαίνεται μέρα με τη μέρα είναι ότι χρειάζεται μια διεύρυνση των επιλογών και των εναλλακτικών αναζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης το επόμενο διάστημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.