Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα εργάζεται για την αποφυγή ρήξης μεταξυ Ε.Ε. – Ρωσίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Η Ελλαδα εργάζεται για την αποκατασταση της ειρηνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία και συγχρόνως εργάζεται για την αποφυγή ρήξης μεταξυ Ε.Ε. και Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας.
Ο κ. Κοτζιάς αν και ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, απέφυγε να αναφερθεί στη στάση που θα κρατήσει στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο από την συζήτηση που έγινε το πρωί σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων των χωρών – μελών, προκύπτει ότι ειναι δυνατή αργά το απόγευμα η επίτευξη ομόφωνης απόφασης.
Το σχέδιο των συμπερασμάτων που θα συζητήσουν οι υπουργοί προβλέπει την παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο του ευρωπαϊκού καταλόγου με τους Ρώσους και φιλορώσους που έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητοι και εχουν «παγώσει» τα περιουσιακά τους στοιχεία λόγω εμπλοκής τους στην ουκρανική κρίση. Προβλέπει επίσης την επέκταση του καταλόγου με την προσθήκη νέων προσώπων που θα εισηγηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τέλος, θα γίνει και μια προεργασία για ενδεχόμενα νέα μέτρα εναντίον της Ρωσίας. Ωστόσο, η εξέταση μιας ενδεχόμενης νέας δέσμης οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας δεν αναμένεται σήμερα, αλλά εκτιμάται ότι θα τεθεί στη Σύνοδο Κορυφής, στις 12 Φεβρουαρίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανς-Βάλτερ Σταϊνμαγερ αναφερόμενος στη χώρα μας, είπε ότι η θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.