Ο Λουκάνικος «ζωντανεύει» μέσα από γκράφιτι στου Ψυρρή

Έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, τραγούδι, θρύλος των social media. Τώρα η όψη του έγινε και τμήμα του αστικού τοπίου της Αθήνας.

Ο σκύλος-σύμβολος των διαδηλώσεων στα πρώτα χρόνια του Μνημονίου και της κρίσης, ο περίφημος Λουκάνικος, μπορεί να πέθανε, αλλά η μορφή του αποτυπώθηκε σε γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συμβολή των οδών Παλαμίδου 4 και Σαρρή στου Ψυρρή ο Λουκάνικος «ξαναζωντανεύει». Το γκράφιτι, μάλιστα, συνοδεύεται από το έξυπνο σύνθημα: «Τα δακρυγόνα μαζί τα φάγαμε».

Ο καλλιτέχνης του δρόμου (street artist), Βασίλης Γρυπάρης χρειάστηκε μόλις έξι ώρες για να ζωγραφίσει τον Λουκάνικο με τη συνδρομή των A.Martinez και Ν-Grams, όπως αναφέρει στο Έθνος.

Ο Λουκάνικος πέθανε τον περασμένο Μάιο, αλλά ο θάνατός του έγινε γνωστός μόλις πριν από μερικές ημέρες.

«Ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε» ανέφερε ο άνθρωπος που τον φρόντιζε.

Μαζί του ασχολήθηκαν το BBC, το CNN, το Al Jazeera. Έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, έγινε τραγούδι, έγινε θρύλος των social media. H… καταξίωση ήρθε όταν το περίφημο αμερικανικό περιοδικό Τime τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.