Ένοχη για ψευδή κατάθεση και καταμήνυση η γυναίκα που κατήγγειλε τον Φιλιππίδη για βιασμό – «Ντροπή»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στη γυναίκα που το 2021 κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για τετελεσμένο βιασμό, πράξη για την οποία ο ηθοποιός αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών ήδη από τον πρώτο βαθμό.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την τελεσίδικη υπόθεση της δικαιοσύνης για την καταδίκη του σε δύο απόπειρες βιασμού μήνυσε τη συγκεκριμένη γυναίκα για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση και το δικαστήριο την έκρινε ένοχη.

«Ντροπή» φώναξαν από το ακροατήριο στο άκουσμα της καταδίκης της μηνυόμενης με τον πρόεδρο να ξεσπά: «Εγώ θέλω όταν γυρίσω σπίτι μου να είμαι ήσυχος. Αν κάνω λάθος είμαι άνθρωπος και μπορεί να συμβεί. Να είστε σίγουρη ότι έπραξα κατά συνείδηση. Θα μπορούσα να έρθω και να πω «άσε μωρέ να μη γίνουμε θέμα». Εγώ δε σπούδασα για να κάνω αυτό όμως. Κρίνω κατά συνείδηση. Ούτε μάντης είμαι ούτε και Θεός».

Αντίθετα με τη δικαστική απόφαση, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή της καταγγέλλουσας Φιλιππιδη λόγω αμφιβολιών. Το δικαστήριο μετά την ενοχή, της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.