Πηγές EE: Έτοιμη να αναστείλει η Ελλάδα το δημοψήφισμα, εάν…

Η Ελλάδα δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να αναστείλει το δημοψήφισμα εάν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, υπάρξει κάποια πρόταση και συμφωνία πάνω σε προαπαιτούμενα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Γιόζεφ Μούσκατ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του.

«Είναι έτοιμη να αναστείλουν το δημοψήφισμά ή να ζητήσουν από τους πολίτες να ψηφίσουν “ναι” αντί για “όχι”, εάν υπάρξει ένα πακέτο στο τραπέζι με το οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν» είπε ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πρόταση αυτή εκ μέρους της Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελεί σημαντική εξέλιξη ή απλά κίνηση τακτικής, προκειμένου να κερδίσει χρόνο η Ελλάδα.

Αλλά και σύμφωνα με το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση είπε στο Eurogroup ότι θα μπορούσε να προτείνει θετική ψήφο στο δημοψήφισμα ή να το ακυρώσει εάν υπάρξει συμφωνία για νέο δάνειο.

Διάφορες πηγές του πρακτορείου με γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσαν ότι ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είπε στο Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι εάν υπάρξει συμφωνία η κυβέρνηση είτε θα προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι» είτε θα ακυρώσει το δημοψήφισμα.

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών διέψευσε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης πρότεινε ακύρωση του δημοψηφίσματος με αντάλλαγμα νέο πρόγραμμα.

«Όχι δεν έγινε έτσι» είπε ο Χανς Γιόεργκ Σέλινγκ μιλώντας στο αυστριακό δίκτυο ORF. «Ο κ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι θα στείλει πρόταση για νέο πρόγραμμα. Μας καθησύχασε στην τηλεδιάσκεψη ότι η νέα ελληνική πρόταση είναι πολύ κοντά στην πρόταση που έχουν κάνει οι θεσμοί» σημείωσε.

«Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να προτείνει στους Έλληνες να ψηφίσουν ναι στο δημοψήφισμα εάν η νέα πρόταση, την οποία αναμένεται να λάβουμε απόψε, εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης» είπε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.