Πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες εν αναμονή της δόσης

Παρά τα τρία αγκάθια (Ελληνικό, ακαταδίωκτο στελεχών του νέου Ταμείου και πώληση του υπολοίπου 5% του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο) στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία ότι στο σημερινό Euro Working Group θα «ανάψει» το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης σε περίπου 30 ημέρες από σήμερα.
Κίνηση που πλην συγκλονιστικού απροόπτου θα επαναφέρει και το waiver, την κατ’ εξαίρεση δηλαδή αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση για την προσφυγή των ελληνικών τραπεζών στο «φτηνό» χρήμα της ΕΚΤ.
Τα θετικά της απόφασης και το κυβερνητικό αφήγημα εξόδου από την κρίση χρέους θα εξηγήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σήμερα το απόγευμα στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια» 2016.
Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο θα συζητηθεί το μεσημέρι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ ο Γ. Σταθάκης θα παρουσιάσει στις 12:00, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, τον νέο νόμο μαζί με τον υφυπουργό Αλέξη Χαρίτση και τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη.
Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες δεν σταματούν στην εκταμίευση της δόσης και στο αναπτυξιακό ν/σ, λέει κυβερνητικό στέλεχος. Το επόμενο διάστημα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες «με κοινωνικό πρόσημο», αφενός για να σηματοδοτήσει τη στροφή στην καθημερινότητα του πολίτη αφετέρου λόγο των τελευταίων δημοσκοπικών ευρημάτων που δείχνουν μια κάμψη της δημοφιλίας του, δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας ήταν «το δυνατό χαρτί» της κυβέρνησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.