Π. Λαφαζάνης: Καμία δυνατότητα περαιτέρω συμβιβασμών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα περαιτέρω συμβιβασμών από την ελληνική πλευρά, επεσήμανε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο περιθώριο συνάντησής του με αντιπροσωπεία του κόμματος των Γερμανών Πρασίνων.

«Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να ξεπουλήσει τη χώρα και το δημόσιο πλούτο της, ούτε να λάβει και άλλα αντιλαϊκά μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι από την πλευρά της Ελλάδας έχουν γίνει όλα εκείνα τα αναγκαία βήματα ώστε να υπάρξει συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δίνει ανάσα και διέξοδο για τη χώρα.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι σε Γερμανία και Ε.Ε «πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ελληνικός λαός και η εθνική οικονομία δεν αντέχουν άλλα μέτρα», ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό που απαιτείται είναι στήριξη της χώρας, για να αναζωογονηθεί η οικονομία της.

Κλείνοντας, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η αφαίμαξη των αποθεμάτων της χώρας, μόνο και μόνο για να αποπληρώνονται οι πιστωτές.

Κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Πρασίνων, υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για την ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καθώς και για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.