Μολότοφ από ολιγομελή ομάδα κουκουκουφόρων δέχτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι άντρες των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, στο περιθώριο της απεργιακής πορείας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν προς τα Προπύλαια.
Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση και στην οδό Δραγατσανίου, όταν μικρή ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς.
Σε εξέλιξη είναι στο κέντρο της Αθήνας η απεργιακή συγκέντρωση, ολοκληρώθηκε αυτή του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και η πορεία προς το Σύνταγμα.
Σε εξέλιξη, πάντως, είναι συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε. και άλλων φορέων στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων.
Στη σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, πραγματοποίησαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί, ενώ προχωρούν σε στάση εργασίας και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας τους.
Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό κατέρχονται σε 24ωρη απεργία.
Με προσωπικό ασφαλείας κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.
Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να είναι ακινητοποιημένα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Στην απεργία συμμετέχουν και η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.
Αποχή ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι της Αθήνας, αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ, έκαναν απεργία την Τετάρτη.






























