Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του επανελέγχου των μονιμοποιήσεων στους ΟΤΑ

Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαδηλώνουν εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Αργότερα οι διαδηλωτές, που πραγματοποιούν από τις 11:30 στάση εργασίας, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
«Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί απέναντι «σε όσους ποινικοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με μια φαιδρή και προβοκατόρικη διαδικασία».
Από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά πως «ο μόνος λόγος που η ΠΟΕ – ΟΤΑ αντιδρά είναι γιατί γνωρίζει την αλήθεια, ότι πολλοί συμβασιούχοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια για τη μετατροπή της σύμβασής τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου».
Όπως είπε στον Real Fm, «το μόνο που ελέγχουμε είναι αν έγιναν μονιμοποιήσεις υπαλλήλων χωρίς να πληρούνται τα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος», ενώ πρόσθεσε πως «κανένα κριτήριο δεν αλλάζει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.