Συγκέντρωση καθαριστών δημόσιων σχολείων στην Ομόνοια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στην Ομόνοια καθαριστές και καθαρίστριες δημόσιων σχολείων, ζητώντας πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σημειώνεται ότι η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καθαριστών – καθαριστριών δημόσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων, έχει κηρύξει σήμερα 24άωρη απεργία.

Τα αιτήματα των καθαριστών – καθαριστριών είναι αναλυτικότερα:

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία, και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά, καμία απόλυση εργαζομένου, κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών / στριών για καθαρά σχολεία.
Επαναφορά των βαρέων ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

του Μάκη Συνοδινού

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.