Συζητήσεις προκάλεσε η παρουσία Λαζαρίδη στο ραντεβού με την τρόικα

Η παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη, συμβούλου του πρωθυπουργού, στην συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα προκάλεσε συζητήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα, ο κ. Χαρδούβελης τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ενημέρωσε ότι είναι παρών ο κ. Λαζαρίδης πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Λαζαρίδη στο ραντεβού της Τρίτης κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε:

«Ο κ. Λαζαρίδης ήταν σήμερα παρών επειδή είναι γνώστης των αριθμών, έχει βοηθήσει στην κατάρτιση του προϋπολογισμού. Δεν χρειάστηκε να μιλήσει και δεν μίλησε, αλλά είναι ευπρόσδεκτη η παρουσία όλων των συμβούλων του πρωθυπουργού σε μια διαπραγμάτευση. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ.»

Σύμφωνα με το Βήμα, εμπλοκή παρουσιάστηκε και με την παρουσία των εκπροσώπων των κομμάτων στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Κατά πληροφορίες υπήρξε προ ημερών συνομιλία του κ. Βενιζέλου με τον Γκίκα Χαρδούβελη στην οποία ζητήθηκε η παρουσία και εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ στο ραντεβού.

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ήταν ότι δεν προβλέπεται παρουσία τους εκ του θεσμικού τους ρόλου και ότι το Παρίσι ήταν ιδιαίτερη περίσταση (συμμετείχαν οι Πιερρακάκης και Πρωτόπαπας).

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ δεν απέστειλε εκπροσώπους στο υπουργείο Οικονομικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.