Συστηματικό έλεγχο σε όλους χώρους του ΕΚΠΑ θέλουν οι πρυτανικές αρχές

Την πρόθεση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ να εφαρμόσουν ένα σύστημα ελέγχου εισόδου στους πανεπιστημιακούς χώρους επαναβεβαίωσε ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος Κώστας Μπουραζέλης.
Μετά από συνάντησή του με αντιπροσωπεία διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών, παρουσία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπουραζέλης είπε πως «αυτό που έχουμε ζήσει επί χρόνια, να είναι ένα είδος ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι, είναι κάτι το οποίο αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία και μας έχει οδηγήσει σε γνωστά αδιέξοδα».
«Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε με ηρεμία ότι το πνεύμα που ακολουθήσαμε και σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε -όσο μας επιτρέψουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία- είναι να υπάρχει ένα σύστημα ελέγχου εισόδου στους πανεπιστημιακούς χώρους», πρόσθεσε.
Εξάλλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο αντιπρύτανης είπε πως «όλοι οι πανεπιστημιακοί χώροι έχουν πρόβλημα» και πως «στόχος αυτής της πρυτανικής αρχής είναι να υπάρξει ένα νοικοκύρεμα». «Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες. Υπάρχει, πάντως, η πρόθεση να γίνεται ένας συστηματικός έλεγχος σε όλους χώρους», συνέχισε.
Εκ μέρους των διοικητικών υπαλλήλων, που διαδηλώσαν σήμερα εντός του προαύλιου χώρου της πρυτανείας, η Μαρλέν Λογοθέτη δήλωσε πως τους ζητήθηκε από τον αντιπρύτανη φύγουν από τον χώρο.
«Μας είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν τα ΜΑΤ αν δεν δώσει εντολή προσωπικά ο πρύτανης. Εμείς θεωρούμε ότι αυτήν τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών παραβιάζονται τα δικαιώματα της συνδικαλιστικής δράσης, καθότι απαγορεύτηκε όλη την προηγούμενη εβδομάδα η είσοδος και στην ΑΔΕΔΥ και στο δ.σ. των υπαλλήλων του ιδρύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Θεωρούμε απαράδεκτο να συνεχίζεται η πολιτική του κλειδώματος, θεωρούμε ότι τα τεράστια ποσά που δαπανούνται αυτήν τη στιγμή για την εταιρεία σεκιούριτι θα μπορούσαν να διατεθούν για τις ανάγκες του πανεπιστημίου», κατέληξε
Φοιτητής της Νομικής κατηγόρησε τον πρύτανη ότι «είναι αδικαιολογήτως απών για άλλη μια φορά, έπειτα από μια βδομάδα κατά την οποία η πρυτανεία ήταν κατειλημμένη όχι από φοιτητές ή εργαζόμενους, αλλά από τις αστυνομικές δυνάμεις».
Όπως διεμήνυσε, «απέναντι στον αυταρχισμό που θέλει να επιβάλει με χουντικού τύπου ήθη και έθιμα ο νέος πρύτανης, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι θα επιβάλουν το δίκιο τους για ένα ανοικτό και ελεύθερο πανεπιστήμιο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.