Πώς θα τα βγάλουν πέρα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι; Ημερίδα για μισθούς, συντάξεις και ακρίβεια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών, από το ύψος των μισθών και των συντάξεων μέχρι την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνουν το Ινστιτούτο ΚαταναλωτώνΘεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026, στις 6 το απόγευμα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Η εκδήλωση, με θέμα «Συντάξεις – Μισθοί – Ακρίβεια – Στέγη, η καθημερινότητα των πολιτών», φιλοδοξεί να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νοικοκυριά, μέσα από τις τοποθετήσεις διακεκριμένων ομιλητών με γνώση και εμπειρία σε ζητήματα οικονομίας, εργασιακών σχέσεων και στεγαστικής πολιτικής.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας και ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Κόκκαλης.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ως κεντρικοί ομιλητές ο κ. Δημήτριος Βερβεσός, δικηγόρος και εργατολόγος, τέως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, οικονομικός αναλυτής και ειδικός σε θέματα στεγαστικής πολιτικής, ο κ. Σπυρίδων Φρεμεντίτης, εργατολόγος, διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και δημοσιογράφος του OPEN, καθώς και ο κ. Ιωάννης Χαντζησαλάτας, οικονομικός σύμβουλος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν επίσης παρεμβάσεις από τους προέδρους των συλλόγων συνταξιούχων του νομού Λάρισας, οι οποίοι θα μεταφέρουν τα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και τα αιτήματά τους.Τον συντονισμό της ημερίδας θα έχει ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, επί της οδού Ρούσβελτ 57, με ώρα έναρξης τις 6 το απόγευματης ερχόμενης Πέμπτης 5 Νοεμβρίου 2026.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.