Τις πληγές της μετρά η Φθιώτιδα μετά το κύμα κακοκαιρίας του τελευταίου 24ώρου, ενώ μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται επίσης στην Ευρυτανία και τη Φωκίδα.
Τα νερά αρχίζουν και υποχωρούν στον κάμπο της Λαμίας και οι καταστροφές αναδεικνύονται. Χιλιάδες στρέμματα με σιτηρά έχουν καταστραφεί, πλημμυρισμένες είναι επαγγελματικές εγκαταστάσεις αλλά και βιοτεχνίες νότια της πόλης.
Η τροχαία έδωσε στην κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών που ήταν κλειστή από χθες το απόγευμα. Αποκαθίσταται επίσης η συγκοινωνία στο επαρχιακό δίκτυο.
Στη δυτική Φθιώτιδα -όπου ο χείμαρρος Βίστριζα μετέφερε τον μεγαλύτερο όγκο του νερού από τα Βαρδούσια και την περιοχή της Ευρυτανίας- το πρωί οργανώθηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό κατοίκων του χωριού Μάρμαρα.
Στην Ευρυτανία και τη Φωκίδα κατολισθήσεις απειλούν ακόμη και χωριά. Χθες κατολίσθηση απείλησε το χωριό Κρίκελλο, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύθνηκε μετά από τρίωση επιχείρηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.
Όσα αντιπλημμυρικά έργα υπήρχαν στον Σπερχειό ποταμό αλλά και τους χείμαρρους στους δύο νομούς έχουν καταστραφεί.
Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οργανώνεται σύσκεψη για να υπάρξει μια συνολική αποτίμηση των ζημιών.
Σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας και στη Στερεά Ελλάδα
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.





























