Σύσκεψη για την πορεία των σιδηροδρομικών έργων στον άξονα Αθήνα – Πάτρα

Ευρεία σύσκεψη για την πορεία των σιδηροδρομικών έργων πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα έργα του σιδηροδρομικού δικτύου Αθήνα – Πάτρα και ειδικότερα:
– Το έργο Ψαθόπυργος – Μποζαΐτικα.
– Η επιλογή του τρόπου διέλευσης από την πόλη της Πάτρας και η σύνδεση με το λιμάνι.
– Η ολοκλήρωση του άξονα Κιάτο – Πάτρα, τα χρονοδιαγράμματα και τα χρηματοδοτικά μέσα.
Όπως αποφασίστηκε, το έργο Ψαθόπυργος – Μποζαΐτικα δημοπρατείται άμεσα, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό και προγραμματισμό και με χρηματοδότηση από το CEF, (ConnectingEurope Facility).
Προχωρά η μελέτη για τη διέλευση της Πάτρας, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη που έχει συνταχθεί και τις σχετικές εντολές του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση όλων των έργων μετά την υπογραφή της σύμβασης 715 (Κιάτο – Ροδοδάφνη).
Ο υπουργός έδωσε εντολή το κόστος των έργων και κυρίως των προς δημοπράτηση, να είναι απολύτως τεκμηριωμένο και με τη μέγιστη δυνατή οικονομία, χωρίς όμως να θίγεται η πληρότητα, η ποιότητα και η ταχύτητα ολοκλήρωσης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, το όραμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με την Αθήνα και η ολοκλήρωση του σύγχρονου σιδηροδρομικού άξονα ΠΑΘΕΠ (Πάτρα – Αθήνα – Θεσ/νίκη – Ειδομένη – Προμαχώνας), με διπλή ηλεκτροκίνητη γραμμή υψηλών ταχυτήτων και με τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, γίνεται πια ορατό και η ολοκλήρωσή του έχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.