Σύσκεψη για τη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ την Παρασκευή

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας συνάντηση με αντικείμενο την διαθεσιμότητα 1.700 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός σε σχετική ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη ο οποίος τον κάλεσε να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν απολύσεις των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, η κατεύθυνση της συνάντησης θα είναι να μην γίνουν απολύσεις. «Λέμε αυτούς τους ανθρώπους που η ελληνική πολιτεία είπε ότι θα τους πάρει πίσω, να τους πάρει. Υπάρχουν θέματα με τις προκηρύξεις, έτσι όπως αυτές εξελίσσονται και τις παρακολουθούμε, ούτως ώστε το θέμα να κλείσει σε θετική κατεύθυνση», ανέφερε ο Α. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι στη συνάντηση θα συμμετέχουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, υπηρεσιακοί φορείς και εκπρόσωποι των διαθέσιμων εκπαιδευτικών.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη ανακοίνωσε ότι στο επόμενο ή μεθεπόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου θα υπάρξει διάταξη που θα αφορά τα Πειθαρχικά Συμβούλια προκειμένου «να υπάρξει διάκριση εκείνων των αδικημάτων που δικαίως οδηγούν σε αργία και εκείνων που αδίκως οδηγούν σε αργία».
Το νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία, στο οποίο θα συμμετέχουν οι διατελέσαντες Υπουργοί Παιδείας, ψηφίσθηκε επί της αρχής και του συνόλου από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητους Έλληνες και την ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, ενώ το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.