Ένας Φινλανδός τουρίστας, ο οποίος επισκέφθηκε 105 φορές για διακοπές τη Ρόδο, τιμήθηκε την Τετάρτη από τον δήμο της Ρόδου, στο πλαίσιο του προγράμματος επιβράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών του νησιού.
Ο κ. Ταπάνι Ριμπιόγια επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Ρόδο το 1985 και βρίσκεται φέτος στο νησί για εκατοστή πέμπτη φορά, με τον δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά να του απονέμει ειδική τιμητική διάκριση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που απολαμβάνει περισσότερο στη Ρόδο είναι η χαλάρωση, ενώ δηλώνει ότι του αρέσει να επισκέπτεται τις παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού και να χαίρεται τον ήλιο και τη θάλασσα.
Οικοδόμος στο επάγγελμα, ο κ. Ριμπιόγια διαμένει συνήθως στο νησί για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, ενώ μόνο καλά λόγια έχει να πει για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ξεχωρίζοντας το στιφάδο και το τζατζίκι.
Ο Φινλανδός τουρίστας επισκέπτεται καθημερινά τη Μεσαιωνική Πόλη, την οποία και λατρεύει, ενώ στη Ρόδο απέκτησε και έναν πολύ καλό φίλο, τον κύριο Νίκο, ζωγράφο στο επάγγελμα, τον οποίο συνάντησε για πρώτη φορά πριν από έντεκα χρόνια, όταν του ζήτησε να δημιουργήσει το πορτρέτο του γιου του.






























