Υπεγράφη η σύμβαση για τη νέα πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου για την υλοποίηση της νέας πτέρυγας χειρουργείων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σήμερα η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Ηρακλή Δρούλια και η ανάδοχος εταιρεία INSO SpA, εκπροσωπούμενη από το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Νικόλαο Λεκατσά, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτου Σιμόπουλου, του Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θρασύβουλου Βεντούρη, του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, κ. Παναγιώτη Παντελιάδη και του Αναπληρωτή Διοικητή, κ. Δημήτρη Τσαλικάκη.
Πρόκειται για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή Νέας Πτέρυγας Χειρουργείων – Διοίκησης – Κεντρικής Αποστείρωσης και Πλυντηρίων, Ανακατασκευή υπάρχουσας Πτέρυγας Χειρουργείων και Προμήθεια – Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ», η υλοποίηση του οποίου ανατέθηκε στις 03.05.2012 στην πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ με Απόφαση του Υπουργού Υγείας. Το έργο έχει προϋπολογισμό 26.005.380,00€ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007 – 2013»).
«Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ αναβαθμίζεται με τη δημιουργία της νέας πτέρυγας χειρουργείων, που θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, αίτημα πολλών χρόνων του ιατρικού κόσμου της πόλης αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με σταθερά βήματα η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Η ταυτότητα του έργου
Μελέτη, Κατασκευή Νέας Πτέρυγας Χειρουργείων – Διοίκησης – Κεντρικής Αποστείρωσης και Πλυντηρίων, Ανακατασκευή υπάρχουσας Πτέρυγας Χειρουργείων και Προμήθεια – Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού του ΠΓΝ Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ»
Προϋπολογισμός 26.005.380,00€ Συμβατική δαπάνη 17.093.830,52€
Αναθέτουσα αρχή Κτιριακές Υποδομές ΑΕ Ανάδοχος INSO SpA
Δημοπράτηση 19.03.2013 Κατακύρωση 04.07.2013
Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007 – 2013»
Χρονοδιάγραμμα 3 έτη [36 μήνες] από την υπογραφή της σύμβασης
Αντικείμενο Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας πτέρυγας σε τρία επίπεδα με υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 4.145,30 τ.μ. Στη νέα πτέρυγα δημιουργούνται χειρουργεία, γραφεία διοίκησης, καθώς και κεντρική αποστείρωση και πλυντήρια. Παράλληλα, ανακατασκευάζεται η υπάρχουσα πτέρυγα χειρουργείων, τόσο στο υπόγειο του υφιστάμενου κτιρίου, όσο και στον όροφο.
Να σημειωθεί ότι στο έργο περιλαμβάνεται και η προμήθεια – εγκατάσταση του απαραίτητου Ιατρικού Εξοπλισμού.

Θεσμικό πλαίσιο και αντικείμενο της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ
Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων [ΟΣΚ ΑΕ] και η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων [ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ] συγχωνεύθηκαν σε μια νέα ΔΕΚΟ με την επωνυμία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ, σε εφαρμογή του Ν. 4199/2013. Σύμφωνα με τον παραπάνω Νόμο, στις 31.07.2015 θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ στη νέα εταιρεία. Με κοινή υπουργική απόφαση της 19.12.2013 ορίσθηκαν ο Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε».
Η νέα ΔΕΚΟ αποτελεί καθολικό διάδοχο των εταιρειών ΟΣΚ ΑΕ και ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και αντικείμενό της αποτελεί το σύνολο του αντικειμένου των δύο παραπάνω εταιρειών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.