90χρονη ξεσκέπασε κύκλωμα απατεώνων που της ζητούσαν 170.000 ευρώ-«Τους άρχισα στο δούλεμα»

Μια 90χρονη στην Πάτρα ξεσκέπασε σπείρα απατεώνων που προσποιήθηκαν τα παιδιά της και πως έχουν εμπλακεί σε τροχαίο για να της αποσπάσουν χρήματα

Κύκλωμα απατεώνων που καλούν ηλικιωμένους και προφασιζόμενοι ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο τα παιδιά τους, ζητούν χρήματα είτε γιατί δήθεν έχουν τραυματιστεί είτε για μην καταλήξουν στη φυλακή, ξεσκέπασε μια ηλικιωμένη στην Πάτρα.

Την 90χρονη στην Πάτρα την κάλεσαν οι απατεώνες και προσποιούμενοι ότι η κόρη της έχει εμπλακεί σε τροχαίο και έχει τραυματιστεί σοβαρά, της ζήτησαν 170.000 ευρώ για να μπορέσουν να τη νοσηλεύσουν.

Η ίδια περιγράφει με γλαφυρό τρόπο το περιστατικό: «Με πήρε το «παιδί» μου και μου λέει «μανούλα μου με χτύπησε αυτοκίνητο», πάρε τον γιατρό να σου πει. Ο γιατρός μού έλεγε ότι θα πάθει μόλυνση και θα πεθάνει. Εγώ τότε άρχισα το δούλεμα λέγοντας «σώσε γιατρέ μου το παιδί μου». Κάλεσα αμέσως την Ασφάλεια και τους είπα ότι αφήνω το κινητό μου ανοιχτό για να ακούνε τη συνομιλία».

«Μου είπε ότι θα πάρει τα μηχανήματα από ασθενή σε κώμα και θα τα βάλει στο παιδί μου. Μου ζήτησε 170.000 ευρώ. Μέχρι 160.000 του είπα μπορεί να μαζευτούν. Μου είπε να τα μετρήσω και είπα στον αστυνόμο ότι δεν είχα τι να μετρήσω και μου είπε να πάρω ένα βιβλίο και να κάνω ότι μετράω.
Πείστηκε ότι είμαι μόνη μου και ήρθε να πάρει τα χρήματα. Η Αστυνομία είχε έρθει και μόλις του πέταξα τα χρήματα, τον έπιασαν. Έδωσα ένα «μάθημα» να μάθουνε και οι κυρίες να μην εμπιστεύονται και να μη δίνουν χρήματα», καταλήγει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.