Ακινητοποιημένο εδώ και επτά μήνες

Πολιτική αντιπαράθεση για αλιευτικό με τσιγάρα που φέρεται να μετέφερε τσιγάρα της βιομηχανίας Σαββίδη

Κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης ανοίγει η υπόθεση με ουκρανικό αλιευτικό, το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο επί επτά μήνες στο λιμάνι της Παλαιοχώρας Χανίων.

Το πλοίο και το επταμελές πλήρωμά του παραμένουν όλο αυτό το διάστημα στο μικροσκόπιο λιμενικών, τελωνειακών και εισαγγελικών αρχών, σύμφωνα με Τα Νέα, καθώς η ψαριά στα αμπάρια του ήταν τεράστιες ποσότητες συσκευασμένων τσιγάρων, οι οποίες ερευνάται εάν ξετυλίγουν το κουβάρι μιας μεγάλης λαθρεμπορικής επιχείρησης.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, αλλά αποκτά διαστάσεις που πυροδοτούν την εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση, καθώς το αλιευτικό με σημαία Ουκρανίας φέρεται ότι μετέφερε και τσιγάρα με ετικέτα της ελληνικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, η οποία έχει εξαγοραστεί από το 2013 από τον Ιβάν Σαββίδη.

Η υπόθεση αυτή έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της ΝΔ, ενώ το ζήτημα απασχολεί πλέον και τη Βουλή, όπου καλούνται να ανοίξουν το φάκελο οι συναρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.