Αλ. Τσίπρας: Οι αρχηγοί Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να φυγομαχήσουν

Επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου.

Οι πολίτες ξέρουν ότι αν δεν υπήρχε πολιτική αλλαγή τον Γενάρη του 2015 αυτή η συζήτηση δεν θα γινόταν ποτέ, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως οι πολίτες περιμένουν καθαρή απάντηση από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, «που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και σήμερα ζητάνε και τα ρέστα».

«Δεν πρόκειται όμως να λάβει μια τέτοια απάντηση» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, «γιατί ακόμη και στη σημερινή συζήτηση και παρά το ότι εξαναγκάστηκαν να τοποθετηθούν θετικά στο αίτημα για τη διενέργεια προανακριτικής οι αρχηγοί τους επέλεξαν να φυγομαχήσουν, να απουσιάζουν από τη συνεδρίαση».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, πρόκειται για πολιτική επιλογή, αμηχανία, σιωπή και φυγομαχία.

Στο σημείο αυτό ο Πρωθυπουργός καταλόγισε «βαρύτατη πολιτική ευθύνη σε όσους πέρασαν τη διάταξη για ασυλία υπουργών που έβλαψαν τη χώρα». Σημείωσε όμως πως αυτή η «συνταγματική ασπίδα που προστατεύει τη διαπλοκή» δεν καλύπτει δεν καλύπτει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, είπε πως η ψήφος των δύο κομμάτων υπέρ της προανακριτικής είναι καλοδεχούμενη, «αλλά δεν ξεπλένει κανέναν».

Όπως είπε, το μεγαλύτερο έγκλημα των δύο κομμάτων είναι η τοξικότητα με την οποία διαπότισαν την ελληνική κοινωνία.

Αναφερόμενος στην πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής, είπε πως η συζήτηση αφορά τον κ. Παπαντωνίου και έχει ως αφετηρία έξι δικογραφίες, στις οποίες περιγράφεται με λεπτομέρεια η τεράστια ζημία για το ελληνικό Δημόσιο από σειρά συμβάσεων για εξοπλιστικά προγράμματα.

Κλείνοντας την ομιλία του, διεμήνυσε πως «όσο έχουμε την πλειοψηφία στη Βουλή, όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους … Και όλες οι υποθέσεις που αφορούν το “πάρτι” της Υγείας θα διερευνηθούν σύντομα σε βάθος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.