Αλέξης Τσίπρας: Χυδαία η κυβέρνηση, ήρθε η ώρα να φύγει το συντομότερο δυνατό

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Χαλκίδα, καλώντας τον κόσμο να ανοίξει τον δρόμο για τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις επόμενες εκλογές που θα φέρει την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση.

«Είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έζησε η Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση. Κυνική, χυδαία, επικίνδυνη. Ήρθε η ώρα να φεύγουν το συντομότερο δυνατόν» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή: Να νικήσουμε για λογαριασμό όλων εκείνων που 2 χρόνια τώρα υποφέρουν. Να νικήσουμε για να πιστέψουν ξανά αυτοί που απογοητεύτηκαν. Για την Ελλάδα που αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Σας καλώ να δώσουμε τη μάχη, να δυναμώσουμε το κόμμα μας, να το ανοίξουμε στους δημοκρατικούς πολίτες για μία καλύτερη Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταχειροκρούμενος από την κατάμεση αίθουσα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη.

 

Υπεύθυνος της αποτυχίας ο Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς στην πανδημία, τονίζοντας ότι ο Νοέμβριος του 2021 είναι χειρότερος από τον Νοέμβριο του 2020 όταν δεν είχαμε εμβόλιο, μονοκλωνικά, αλλά και γνώση.

«Κάθε εβδομάδα χάνουμε σχεδόν ένα χωριό Ο υπεύθυνος της αποτυχίας δεν μπορεί πια να κρυφτεί. Είναι αυτός που έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να πείσει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά οι πολίτες. Ο ίδιος που έχει σφυρίξει τρεις φορές το τέλος της πανδημίας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι σήμερα το ΕΣΥ έχει 2.500 λιγότερους μόνιμους υγειονομικούς σε σχέση με το 2019.

«Ο βασικός υπεύθυνος για τη δραματική πορεία της πανδημίας είναι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης. Με τον τρόπο που πολιτεύεται, βλάπτει τη δημόσια υγεία. Βιώνουμε την πιο ωμή απόδειξη της απόλυτης ανεπάρκειας και κυνισμού του. Κατέρρευσε το πιο ισχυρό τοίχος ανοσίας, η εμπιστοσύνη των πολιτών. Να εμπιστευτούν αυτόν που έχει κάνει την πανδημία ευκαιρία για εκδουλεύσεις; Έχουν δοθεί πάνω από 2 δις. από το Γενάρη του 2020 σε απευθείας αναθέσεις. Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους και γαλάζια παιδιά».

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Χαλκίδα

Η αθλιότητα Μητσοτάκη με την Εκκλησία

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στα όσα εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες με την Εκκλησία και την εξαίρεσή της από τα υποχρεωτικά rapid tests για τους ανεμβολίαστους πιστούς.

«Είναι αθλιότητα αυτό που επιχειρήθηκε με την Εκκλησία. Άφησαν απροστάτευτους τους πιστούς και εξαίρεσαν τους χώρους λατρείας από τα μέτρα προστασίας και φροντίδας. Όταν το επισημάναμε αντί να το διορθώσουν έπεσαν ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο της χυδαιότητας.

Το ψέμα έχει γίνει δεύτερή τους φύση. Μίλησαν για παρέμβαση που έγινε Πέμπτη πρωί ενώ η απόφαση είχε ληφθεί την Τετάρτη το απόγευμα. Αυτή είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη: Κυνική, χυδαία, επικίνδυνη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Αν μπορούν να προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή, να πείσουν τος πολίτες για τον εμβολιασμό, να ενώσουν την ελληνική κοινωνία, ήρθε η ώρα να φεύγουν το συντομότερο δυνατόν. Ήρθε η ώρα οι πολίτες να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να φύγουν μία ώρα αρχύτερα».

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Χαλκίδα

Πρωτοφανείς ανατιμήσεις, κοροϊδία η αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αφόρητη πραγματικότητα με πρωτοφανείς ανατιμήσεις. «Τι έκανε η κυβέρνηση; Είπε ψέματα για να κρύψει το εξοργιστικό γεγονός ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια. Η κυβέρνηση αποφασίζει να εκχωρήσει το 17% της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Πέντε χρόνια δώσαμε μάχη με νύχια και με δόντια για να κρατήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ και ήρθαν αυτοί χωρίς μνημόνια και τρόικα. Όσο εμείς κυβερνούσαμε δεν αυξήθηκε ούτε κατά 1 ευρώ ο λογαριασμός» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτήρισε επίσης «άλλο ένα χυδαίο ψέμα του Μητσοτάκη ότι θα ήταν 10 φορές πιο πάνω η αύξηση αν δεν υπήρχαν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Η παρέμβαση που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ήταν 9 ευρώ και μετά την έκανε 18 ευρώ. Όταν οι αυξήσεις τον Δεκέμβριο θα είναι από 80 – 150% ευρώ, πάνω από 150 ευρώ».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για κοροϊδία αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού 50 λεπτά την ημέρα που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. «Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ προασπίζει τα συμφέροντα των λίγων, των εργοδοτών, για αυτό δεν τολμά να αυξήσει τον κατώτατο μισθό παρά το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Χαλκίδα