Αλιβιζάτος: Γιατί επέλεξα οι εκλογές να γίνουν στις 12 Νοεμβρίου

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε οι εκλογές να γίνουν στις 12 Νοεμβρίου, παρά τις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί από την πλευρά των υποψηφίων και κυρίως του Σταύρου Θεοδωράκη, τις οποίες χαρακτηρίζει εύλογες, εξηγεί στα μέλη της επιτροπής ο Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο κ. Αλιβιζάτος γνώριζε ότι η επιλογή του δεν ήταν εύκολη καθώς θα προκαλούσε αντιδράσεις. Όπως, όμως αναφέρουν συνομιλητές του ήταν μια απόφαση που δεν ελήφθη εύκολα αλλά ο επικεφαλής της επιτροπής «αποφάσισε να πάρει το ρίσκο» προκειμένου να λήξουν οι διαδικαστικές εκκρεμότητες.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι «αν θέλαμε οι εκλογές να διεξαχθούν εντός του τρέχοντος έτους, δεν υπήρχαν εναλλακτικές δυνατότητες» αναφέρει σε επιστολή του προς τα μέλη της επιτροπής. «Με πάνω από 100 εθελοντές δικηγόρους ως προέδρους των εφορευτικών επιτροπών, οι 26.11 και 3.12 αποκλείονταν λόγω εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων. Στις 16 και 17.12 έχει αναγγελθεί το συνέδριο της ΝΔ. Άρα, η μόνη μέρα που μας έμενε ήταν η 10.12 (με πρόβλημα, ωστόσο, για τον 2ο γύρο)», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλιβιζάτος υπογραμμίζει ότι «πήρα την απόφαση να προχωρήσω, παρά τις ενστάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, που εύλογα επικαλούνταν (και μάλιστα από παλιά, ο πρώτος) την διεξαγωγή στην Αθήνα του κλασικού Μαραθωνίου» και αναφέρεται στα μέτρα-αντιστάθμισμα που δεν θα εμποδίσουν τους πολίτες να πάρουν μέρος στη διαδικασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.