Αλλαγές στη χρήση των SMS στο 13033 σε όλη τη χώρα

Νέα μέτρα σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών με τη χρήση των 6 sms στο 13033 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας από τις 06:00 αύριο Πέμπτη και έως τις 16 Μαρτίου:

Η χρήση του sms 2 για τις αγορές από καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία κλπ, όπως και για τη μετάβαση σε υποκατάστημα τράπεζας με sms 3 θα μπορεί να γίνεται μόνο μέσα στα όρια του δήμου όπου κατοικεί κάθε πολίτης. Οι μετακινήσεις θα μπορούν να γίνονται σε ακτίνα έως 2 χιλιομέτρων από την κατοικία του πολίτη.

Με τη χρήση του SMS 6 για άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο, θα επιτρέπεται μετακίνηση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Για τη χρήση SMS 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομο που βρίσκεται σε ανάγκη, οι αστυνομικοί που θα κάνουν τον έλεγχο θα ζητούν πια επιπλέον διευκρινίσεις για την συγκεκριμένη μετάβαση.

Απαγόρευση κυκλοφορίας
Αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 19:00 έως τις 05:00.

Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 έως τις 05:00 λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.