«Άλλος ένας εργαζόμενος στη μακρά λίστα των δυστυχημάτων»

Ένας 47χρονος σκοτώθηκε και άλλοι δύο εργάτες τραυματίστηκαν νωρίτερα τη Δευτέρα (29/5) στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το εργατικό δυστύχημα, κινητοποιήθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή της Επιθεώρησης Εργασίας. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι άμεσα στο σημείο βρέθηκαν επιθεωρητές υγείας και ασφάλειας, ενώ η έκθεση που θα συνταχθεί θα προωθηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα φωνάζουν, αλλά οι φωνές τους δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα άλλος ένας εργαζόμενος να προστεθεί στη – δυστυχώς – μακρά λίστα των εργατικών δυστυχημάτων και δύο ακόμη εργαζόμενοι να τραυματιστούν. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, φέρνοντας με τον χειρότερο τρόπο στην επιφάνεια το μεγάλο κενό της χώρας μας στην απουσία μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, ελέγχων και στην απόδοση ευθυνών».

Παράλληλα, το ΕΚΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου εργαζομένου, εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και καλεί τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα, ώστε να μπει επιτέλους τελεία στη λίστα των νεκρών εργατών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.