Αμετακίνητη η Άγκυρα: Δεν μπορεί το Καστελόριζο να δημιουργεί θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χλμ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Επιμένει στην εμπρηστική της ρητορική απέναντι στη χώρα μας η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι στην Άγκυρα βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Τη «σκυτάλη» έλαβε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής Διμερών Πολιτικών Υποθέσεων, Ναυτιλίας, Αερπλοΐας και Συνόρων, πρώην αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας Τσαγατάι Ερτσιγές, ο οποίος ανάρτησε χάρτη που απεικονίζει το Καστελόριζο και την απέναντι τουρκική ακτή και προέβη σε ένα προκλητικό σχόλιο μέσω Twitter.

«Το να πιστεύεις ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι γελοίο», γράφει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.