Αναθερμαίνονται τα σενάρια ανασχηματισμού στους τομεάρχες της ΝΔ

Οι ριζικές αλλαγές στην επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ αναζωπύρωσαν και πάλι στην Πειραιώς τα σενάρια για έναν δομικό ανασχηματισμό και στους τομεάρχες του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές θεωρούνται αποφασισμένες, καθώς εδώ και καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης περνάει από «κόσκινο» τους γαλάζιους τομεάρχες μελετώντας τις επιδόσεις τους. Επιδίωξή του είναι στο σχήμα της σκιώδους κυβέρνησης να παραμείνουν αυτοί που παράγουν έργο και δεν παρεκκλίνουν από τη γραμμή του κόμματος αλλά ταυτόχρονα να μπουν στους τομείς πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν τον αέρα ανανέωσης στη ΝΔ. Αυτό, όμως, που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη είναι το πότε θα υλοποιηθεί μια τέτοια αναδόμηση και στους τομεάρχες.

Ένα σενάριο που θεωρείται αρκετά πιθανό θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη – σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς – να προχωράει σε αλλαγές στους τομεάρχες του τον Δεκέμβριο. Επιθυμεί, δηλαδή, να συνδυάσει τις μετακινήσεις στους υπεύθυνους των τομέων με το 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ σε μια προσπάθεια να δείξει ότι το κόμμα βρίσκεται σε διαρκή κατάσταση αλλαγής και ανανέωσης.

Ο ακριβής χρόνος για ένα νέο λίφτινγκ στο κόμμα θα εξαρτηθεί πάντως – όπως σημειώνουν υψηλόβαθμοι παράγοντες της ΝΔ – και από το πότε θα γίνει ανασχηματισμός στην κυβέρνηση. «Θα ήταν λογικό ο πρόεδρος της ΝΔ να περιμένει πρώτα έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό, ούτως ώστε να βάλει απέναντί τους τα κατάλληλα πρόσωπα».

Προσθέτουν δε, πως ένας πρόωρος ανασχηματισμός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – χωρίς να έχει προηγηθεί αντίστοιχος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – ίσως να έδινε την εντύπωση ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο εσωτερικό της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.