Ανήλικοι στο έλεος των μαστροπών: Πώς έβγαζαν μέχρι και 4.500 ευρώ τον μήνα

Περισσότερες από 150 καταγγελίες έχουν γίνει για υποθέσεις εκμετάλλευσης ανηλίκων αγοριών και κοριτσιών από κυκλώματα που τα ωθούν στην πορνεία. Αριθμός που προκαλεί έντονη ανησυχία στις αρμόδιες αρχές που βλέπουν ολοένα και περισσότερα παιδιά να πέφτουν στα δίχτυα κυκλωμάτων.

Όπως ειδικοί αναφέρουν στην «Απογευματινή», δεν φταίνε τα ίδια τα θύματα, αλλά ένα σύνολο από παραγόντων, όπως η οικογένεια, οι παρέες αλλά και η… γλύκα των χρημάτων. Στην κατάσταση «συμβάλει» και η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Τα παιδιά βλέπουν συνομήλικούς τους να κυκλοφορούν με πανάκριβα κινητά, φορητούς υπολογιστές και να σκορπούν χρήματα σε νυχτερινές εξόδους, όλα αυτά οδηγούν τα παιδιά να στρέφονται σε αυτά τα κυκλώματα. Η αλήθεια όμως απέχει κατά πολύ από αυτόν τον τρόπο ζωής. Πολλά από αυτά καταλήγουν να εξαρτώνται από ουσίες για να αντέξουν τις επαφές με τους παιδοβιαστές και όσα παιδιά αρνούνται και προσπαθούν να βγουν, δέχοντα κατ’αρχάς ψυχολογικό πόλεμο, κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς.





Το διαδίκτυο
Οι συνεννοήσεις των παιδιών με τα κυκλώματα πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα, τα προφίλ των περισσότερων παιδιών είναι γεμάτα με προκλητικές φωτογραφίες, αφού έτσι μπορούν να προσελκύουν πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως λένε οι αστυνομικοί, τα παιδιά αυτά είχαν ήδη αυτό το υλικό αναρτημένο, πάνω στο οποίο «πατάνε» τα κυκλώματα και τους ζητούν να το εμπλουτίσουν. Πολλές φορές, τα ίδια, αποκτούν και δική τους πελατεία από την οποία κερδίζουν και περισσότερα χρήματα, χωρίς να χρειάζεται να δίνουν μερίδιο στους «εγκεφάλους».

Η οικογένεια
Σε όλες τις περιπτώσεις, είναι αποδεδειγμένη η απουσία ή η ύπαρξη μιας προβληματικής οικογένειας, που δεν δίνει καμία σημασία στο παιδί και δεν ασκεί έλεγχο στις κινήσεις και τις φιλίες του.

Πιο συγκεκριμένα, είτε πρόκειται για διαλυμένες οικογένειες που τα παιδιά αφήνονται στη μοίρα τους, είτε πρόκειται για γονείς που δουλεύουν μερόνυχτα, προκειμένου να συντηρήσουν το σπίτι. Υπάρχει πλήρης απουσία αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Έβγαζαν από 3.500 έως 4.500 ευρώ τον μήνα
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της ομάδας που εξαρθρώθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, κατά την οποία οι οικογένειες των κοριτσιών δεν αναρωτήθηκαν ποτέ που είναι, γιατί δεν πάνε σχολείο, που βρήκαν τα ακριβά ρούχα και τα τηλέφωνα αξίας άνω των 1.000 ευρώ το κάθε ένα.

Τα κορίτσια τόσο στο στο κύκλωμα με εγκέφαλο την 25χρονη Μαρία – Ηλιάνα Σ. όσο και στο άλλο με εγκέφαλο τη Λορέλα, τα κορίτσια έβαζαν στην τσέπη τους κάθε μήνα από 3.500 έως 4.500 ευρώ, ίσως και παραπάνω, ανάλογα με τα ραντεβού που έκαναν. Εβδομαδιαίως έκαναν τουλάχιστον 4 ραντεβού και η πελατεία ήταν ολοένα και αυξανόμενη.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι πλήρωναν αδρά για να συνευρεθούν με ανήλικα κορίτσια, ήξεραν που να πάνε. Πρόκειται για συγκεκριμένο δίκτυο που κινείται σε νυχτερινά μαγαζιά. Αρκετά κορίτσια για να αντέξουν τα… βίτσια των πελατών έκαναν χρήση ναρκωτικών.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.