Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το Βόλος challenge (βίντεο)

Αποκλειστικές μαρτυρίες στην κάμερα του LIVE NEWS για το παιχνίδι του θανάτου. Η επικίνδυνη πρόκληση έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα με τα πρώτα κρούσματα να έχουν εμφανιστεί και στο δήμο Συκεών της Θεσσαλονίκης.

Έφηβοι ηλικίας 13 με 16 ετών, ρισκάρουν τη ζωή τους και ξαπλώνουν στη μέση του δρόμου με τους οδηγούς να αναγκάζονται να σταματήσουν και να περιμένουν μέχρι να σηκωθούν να φύγουν.

Παράλληλα, καταγράφουν σε βίντεο τα κατορθώματά τους και τα ανεβάζουν στο TikTok για να καυχηθούν στους φίλους τους, να πάρουν likes και να προκαλέσουν και άλλους να κάνουν τον ίδιο.

Ύστερα από καταγγελία που έκανε κάτοικος της περιοχής στον διευθυντή του Γυμνασίου Συκέων, εκείνος ενημέρωσε άμεσα τους γονείς στέλνοντας email, με αίσθημα ευθύνης για τη θανατηφόρα κατάληξη που θα μπορούσε να έχει αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι.

«Επειδή ‘το παιχνίδι’ αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών, παρακαλώ να επιστήσετε στα παιδιά σας τους κινδύνους που υπάρχουν από τέτοιου είδους ανόητα παιχνίδια».

Μιλώντας στο LIVE NEWS o διευθυντής του γυμνασίου ανέφερε:

«Είχα μια καταγγελία από κάποιον που είναι απέναντι από το σχολείο, σε κεντρικό δρόμο, μια κυρία. Με ενημέρωσε που είδε το γεγονός και το είδε δύο φορές και θεώρησα υποχρέωση μου να το μεταφέρω και εγώ με email στους γονείς».

Το περιστατικό συνέβη βραδινές ώρες, όταν το σχολείο ήταν κλειστό. Παιδιά, που ενδέχεται να είναι και εξωσχολικοί, πηδούσαν τα κάγκελα του σχολείου και έτρεχαν στον δρόμο.

«Παιδιά που ήταν μέσα στην αυλή του σχολείου, απογευματινές και βραδινές ώρες, περίπου 10 το βράδυ, αν θυμάμαι καλά, πηδούσαν τα κάγκελα και φωνάζανε: ‘Πάμε δρόμο, πάμε δρόμο και περνούσαν τον δρόμο, ο οποίος έχει και νησίδα και στη συγκεκριμένη περίπτωση ξάπλωναν στον δρόμο με αποτέλεσμα να αναγκάζετε το λεωφορείο να σταματάει’».

Από τον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη & την Αθήνα
Μετά τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, η επικίνδυνη πρόκληση του TikTok με τα παιδιά να ξαπλώνουν ή να κάθονται μπροστά στα αυτοκίνητα σταματώντας την κυκλοφορία, εμφανίστηκε και στην Αθήνα.

«Είναι στην άκρη και την ώρα που έρχεται το αυτοκίνητο, βγαίνουν ένας ή δύο και μένουν τα αυτοκίνητα ακινητοποιήμενα και περιμένουν πότε θα φύγουν για να περάσουν. Η ηλικία πρέπει να είναι από 15 μέχρι 17».

Στον πολυσύχναστο κυκλικό κόμβο της Παναγίτσας, στο Παλαιό Φάληρο, ομάδες εφήβων προκαλούν τους οδηγούς, πέφτοντας μπροστά από το αυτοκίνητο.

«Σταμάτησε μπροστά μου, καθόταν και με κοίταγε. Του λέω: ‘Τι καταλαβαίνεις ρε φίλε, θα περάσουμε;’.. μου λέει: ‘Έτσι γουστάρω’, του λέω: ‘Και άμα σε πατήσω;’. Με έβρισε και έφευγε. Η υπόλοιπη παρέα ήταν στο πλάι και γελάγανε».

Εκτός από το Παλαιό Φάληρο, το επικίνδυνο παιχνίδι έχει εμφανιστεί και στο Μπραχάμι και συνιστάται η προσοχή στους οδηγούς όταν βλέπουν ομάδες νεαρών στην άκρη του δρόμου.

Μαθητές πετάγονταν από το σχολείο και ξάπλωναν στο δρόμο όταν έβλεπαν το λεωφορείο να πλησιάζει
Όπως τόνισε στι Live News ο Νικόλαος Καραμουζάς, διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Συκεών, μαθητές πετάγονταν από το σχολείο και ξάπλωναν στο δρόμο όταν έβλεπαν το λεωφορείο να πλησιάζει.

«Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων έγινα δέκτης παραπόνων από μία κυρία που έβγαζε το σκύλο της βόλτα βραδινές ώρες. Μία ομάδα παιδιών βγήκε από την αυλή του σχολείου βράδυ, πήδησαν τα κάγκελα, βγήκαν στο δρόμο και όταν βγήκε το λεωφορείο της γραμμής ξάπλωσαν στο δρόμο με στόχο να σταματήσει το λωφορείο».

Στη συνέχεια θεώρησε αναγκαίο να ενημερώσει γονείς και μαθητές, ενώ δεν έχει λάβει κάποια νεότερη πληροφορία για συνέχεια του περιστατικού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.