Άννα Διαμαντοπούλου: Η αντιπολίτευση δεν πρέπει απλώς να καταδικάζει

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να μιλήσουν για την εναλλακτική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, δεν αρκεί μόνο να καταδικάζουν, σημείωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Μιλώντας στον ρ/σ Σκάι, ανέφερε ότι «η χθεσινή ενέργεια του πρωθυπουργού να μην απαντήσει σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς υποβαθμίζει θεσμικά το Κοινοβούλιο».

Είπε ακόμη ότι «οι «νέες θέσεις» εργασίας που αστήρικτα, όπως ανέφερε, ανακοινώνει η κυβέρνηση, αποτελούν κυρίως προγράμματα κατάρτισης και 5μηνες συμβάσεις.

«Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανατράπηκε η πορεία μείωσης των απασχολούμενων στο Δημόσιο, με αύξηση σχεδόν 30.000 από το 2015 και μετά» πρόσθεσε.

Υποστήριξε ακόμη, ότι το 80% των φορολογικών εσόδων προέρχεται από μισθωτούς και συνταξιούχους, κάνοντας λόγο για απόλυτα άδικο και αντιπαραγωγικό σύστημα που πρέπει να αλλάξει.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η ατζέντα της Ώρας Αποφάσεων περιλαμβάνει όσα δεν τολμούν να πουν τα άλλα κόμματα λόγω πολιτικού κόστους, δηλαδή όλες οι αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Σχετικά με τις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε πως η αναγέννηση του προοδευτικού χώρου με ένα νέο κόμμα και εκλεγμένη ηγεσία είναι σταθερός στόχος και απαίτηση των πολιτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.