Απαντήσεις για προσλήψεις – αμοιβές στην ΕΤΑΔ ΑΕ ζητούν 15 βουλευτές της ΝΔ

Απαντήσεις για «τις υπεράριθμες προσλήψεις προσωπικού, τις υπερβάσεις αμοιβών εκτελεστικών στελεχών και την αύξηση του μισθολογικού και επιδοματικού κόστους», στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), ζητούν με κατατεθείσα στη Βουλή, ερώτησή τους, 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρουν, ενδεικτικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα το προσωπικό της εταιρείας αυξήθηκε κατά 1/3 από τις αρχές του 2018, με το μηνιαίο μισθολογικό κόστος για 68 από τους προσληφθέντες να ανέρχεται στα 180.000 ευρώ.

«Μάλιστα οι εργαζόμενοι στην εταιρεία έχουν προχωρήσει σε σωρεία καταγγελιών γι’ αυτές τις προσλήψεις, φτάνοντας σε μία περίπτωση σε εξώδικο κατά της διοίκησης της εταιρείας», αναφέρουν και προσθέτουν πως «όπως επιβεβαιώνεται στον ισολογισμό της ΕΤΑΔ ΑΕ, το 2017, αυξήθηκαν οι αμοιβές του Διοικητικού Συμβουλίου κατά 100.000 ευρώ σε σχέση με το 2016, φτάνοντας τα 274.108 ευρώ».

Οι βουλευτές ζητούν επίσης εξηγήσεις για ορισμένες απευθείας αναθέσεις έργων στις οποίες έχει προχωρήσει η ΕΤΑΔ ΑΕ μετά την αναδιοργάνωσή της.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι η ΕΤΑΔ ΑΕ αποτελεί φορέα της Γενικής Κυβέρνησης και καταχωρείται εντός της περιμέτρου του σχετικού Μητρώου της ΕΛΣΤΑΤ, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρωτούν εάν τηρείται η κείμενη νομοθεσία δημοσιονομικής πειθαρχίας και παρακολούθησης που ισχύει για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Χρήστος Σταϊκούρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Ελευθέριος Αυγενάκης, Γεώργιος Βλάχος, Νικόλαος – Γεώργιος Δένδιας, Θεοχάρης Θεοχάρης, Θεόδωρος Καράογλου, Γεώργιος Καρασμάνης, Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη, Δημήτριος Σταμάτης, Ιωάννης Τραγάκης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.