Απειλεί με αυτοδικία ο πατέρας του 16χρονου (video)

Οργή επικρατεί στον οικισμό των Ρομά της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, τρεις μέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό 16χρονου από άνδρες της ΔΙΑΣ μετά από καταδίωξη.

Ο Παύλος Φραγκούλης πατέρας του 16χρονου απειλεί ευθέως με αντεκδίκηση λέγοντας πως «με το ίδιο νόμισμα θα πληρώσει ο αστυνομικός» σε περίπτωση που η απόφαση της Δικαιοσύνης δεν τους ικανοποιεί και αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός.

Μία ημέρα πριν ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθεί σε ανακριτή, το protothema.gr βρέθηκε στον οικισμό Ρομά «Αγίας Σοφίας», εκεί όπου ζουν οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι του 16χρονου που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι Ρομά δηλώνουν πως θα παύσουν τα επεισόδια και δεν θα υπάρξουν νέες εντάσεις, όμως την ίδια στιγμή απειλούν ότι σε περίπτωση που ο αστυνομικός αφεθεί ελεύθερος, τότε η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου και ουδείς θα μπορεί να τη σταματήσει. «Κάναμε λίγα, μετά θα γίνουν πιο πολλά και πιο άσχημα πράγματα. Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο δε ξέρω και εγώ πού μπορεί να φτάσω», λέει ο πατέρας του 16χρονου.

Ο Παύλος Φραγκούλης εκτοξεύει απίστευτες απειλές: «Ο αστυνομικός έχει δύο παιδιά. Εγώ θα κάτσω να μεγαλώσω τα παιδιά του, εκτός αν με πάρει ο Θεός. Μεγαλώνει δύο παιδιά. Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο “νόμισμα” θα το πληρώσει και αυτός. Ότι έκανε στο παιδί μου θα κάνω στο παιδί του. Αυτό θέλω μόνο να πω», τόνισε.

«Βάλτε τον μέσα. Μπορεί η Δικαιοσύνη να τον βάλει μέσα; Άμα τον βάλει μέσα, όλα με ειρήνη θα γίνουν, θα ησυχάσουν τα πάντα. Άμα τον βάλει ο εισαγγελέας και ανακριτής αύριο μέσα, να τον προφυλακίσει θα υπάρξει ειρήνη. Εάν τον αφήσει ελεύθερο, δεν ξέρω και εγώ πού θα φτάσω», λέει.

«Εδώ το γατί πατάς και μπαίνεις φυλακή και αυτόν θα τον αφήσουν ελεύθερο; Ο Κούγιας θα τον πάρει από το αυτί και θα τον βγάλει, έτσι το προβλέπω. Το αυτοκίνητο το δικό μου ήταν 300 άλογα και έπιασε από τις γραμμές μέχρι τις φυλακές 150-160χλμ, ήταν ένα αυτοκίνητο αγωνιστικό; Ένα αγροτικό αυτοκίνητο, παραπάνω από 60-70χλμ δε πιάνει, γιατί έχουμε αγροτικά στα χέρια μας και ξέρουμε. Ο γιος μου δεν έκανε καμία αναστροφή, πήγαινε ευθεία και αυτοί ήτανε από πίσω. Δεν έκανε αναστροφή ο γιος μου να γυρίσει και από πίσω του ρίχνανε. Είπαν ότι ήταν μία σφαίρα. Οι σφαίρες ήταν δύο. Η μία σφηνώθηκε στην πόρτα του ξενοδοχείου και η άλλη στο κεφάλι του παιδιού μου», λέει αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε ο τραυματισμός του 16χρονου Κώστα.

Δείτε το βίντεο:

«Ψυχραιμία μέχρι την απόφαση της Δικαιοσύνης»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Σαμπάνης, ο οποίος από τη πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια και σε όλους του οργισμένους Ρομά, ανάφερε, αρχικά, ότι η κατάσταση της υγείας του 16χρονου εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

«Στηρίζουμε την οικογένεια και παραμένουν εδώ. Η κατάσταση του παιδιού είναι άσχημη και περιμένουμε τα αποτελέσματα των γιατρών από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο», αναφέρει.

Σχετικά με τον πυροβολισμό που δέχθηκε ο 16χρονος, τονίζει ότι «είναι ένα άδικο περιστατικό γιατί το παιδί, χωρίς να ρωτήσει τον μπαμπά, πήρε το αμάξι και πήγε έβαλε βενζίνη, ένα 16χρονο παιδάκι. Με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που ήταν μέσα στο βενζινάδικο να τον κυνηγάνε. Όταν έφτασε στις γραμμές των Διαβατών, στις φυλακές μπροστά και έκανε δεξιά να φύγει, εκεί το παιδί έφαγε τη μοιραία σφαίρα στο κεφάλι. Είναι απαράδεκτο, ένας εκπαιδευμένος αστυνομικός να συμπεριφέρεται έτσι σε ένα ανήλικο παιδί και να προσπαθεί να το σκοτώσει».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με αφορμή την αυριανή απολογία του αστυνομικού τονίζει ότι το μόνο που ζητούν είναι πραγματική δικαιοσύνη «γιατί ένα παιδί 16 χρόνων νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, περιμένουμε και ευελπιστούμε ο Θεός να βάλει το χέρι του το παιδί να συνέλθει».

Σχετικά με τη συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει αύριο έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπως έγραψε νωρίς το πρωί το protothema.gr, ο κ. Σαμπάνης αναφέρει ότι «προσπαθούμε να μη δημιουργηθεί θέμα στα δικαστήρια, να μη γίνει αυτή η πορεία. Δε το θέλει ούτε ο μπαμπάς, ούτε η μαμά του παιδιού να μαζευτούν εκεί. Καλό είναι να υπάρχει συμπαράσταση, αλλά σε αυτή την πορεία δε μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση».

Ο ίδιος συνέστησε σε όλους τους Ρομά να ηρεμήσουν και να περιμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία ευελπιστούν ότι θα είναι δίκαιη και ότι ο 32χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή. «Εμείς λέμε στον κόσμο ψυχραιμία. Περιμένουμε τη Δικαιοσύνη να κρίνει σωστά αυτή τη φορά. Ο αστυνομικός έσφαλε, πυροβόλησε και τραυμάτισε πολύ σοβαρά το παιδί. Θέλουμε Δικαιοσύνη», υπογραμμίζει.

Συγγνώμη αλλά και απειλές

Οι κάτοικοι του οικισμού «Αγία Σοφία», προειδοποιούν ότι αν ο 32χρονος αστυνομικός δεν κριθεί προφυλακιστέος, τότε θα ξεσπάσουν άγρια επεισόδια σε όλη τη χώρα.

«Αν δεν μπει φυλακή, θα κάνουμε ζημιές σε όλη τη Θεσσαλονίκη, σε όλη τη χώρα. Να δικαστεί όπως δικάζεται όλο ο κόσμος. Πολλοί αστυνομικοί έκαναν το ίδιο πράγμα και τους βλέπουμε να είναι έξω», αναφέρουν.

«Εμείς ηρεμούμε τα πνεύματα από την ημέρα που έγινε το συμβάν στην οδό Πόντου. Από εκείνη τη στιγμή τα παιδιά μαζευτήκαν, δεν έκαναν τίποτα. Δεν το θέλει ούτε ο μπαμπάς να εξαγριωθούν και να γίνονται ζημιές για τον κόσμο. Δε το θέλουμε και εμείς», ανέφερε ο κ. Σαμπάνης, ενώ μαζί με τον Λευτέρη Αβατζίδη, στενό συγγενή και φίλο της οικογένειας, ζήτησαν συγγνώμη από τον κόσμο, εκ μέρος όλων των κατοίκων.

«Ζητάμε ένα συγγνώμη από όλο τον κόσμο και λέμε ψυχραιμία. Δε θέλουμε να σπάμε και να καίμε τον κόσμο, ούτε να χτυπάμε τίποτα. Είναι ένα μήνυμα στον κόσμο, αυτό το είπαμε και το πρωί στα κινητά εμείς», ανέφερε ο κ. Αβατζίδης. «Συνιστούμε σε όλη την Ελλάδα ψυχραιμία», επανέλαβε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας. «Σε περίπτωση που η απόφαση δεν είναι ικανοποιητική, μετά τα πράγματα θα είναι δύσκολα», υπογραμμίζει.

Ο πρόεδρος του οικισμού Αγίας Σοφίας, Σταύρος Καβατζίδης, τονίζει ότι «τους ανθρώπους του δικούς μας, εμείς θα τους ηρεμήσουμε. Ότι έγινε, έγινε. Θέλουμε ειρήνη, όμορφα και ωραία, αλλά θέλουμε και εκδίκηση γι’ αυτόν τον άνθρωπο που σκότωσε το παιδί για 20 ευρώ. Από εκεί και πέρα θα είμαστε όλοι χαλαρά, περιμένουμε από το νόμο να φερθεί καλά. Αν φυλακιστεί αυτός ο άνθρωπος θα έχουμε ειρήνη από όλους και κανένας δε μιλάει για κανέναν άσχημα. Αλλά αν δεν φυλακιστεί, όλος ο κόσμος είναι αγριεμένος».

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.