Από τις παρακολουθήσεις στις μυστικές συμβάσεις: Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για αντιπολίτευση στο «κόκκινο»

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος, έτσι ώστε να αποκαλυφθεί ποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι βρίσκονται σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβάζει καθημερινά τους τόνους της αντιπαράθεσης για το θέμα των υποκλοπών.

Για την Κουμουνδούρου, πλέον, δεν υπάρχει ερώτημα για το αν υπάρχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα πέρα από τον Νίκο Ανδρουλάκη και άλλοι δημοσιογράφοι εκτός από τον Θανάση Κουκάκη, που παρακολουθούνταν από τις υπηρε σίες πληροφοριών.

Το θεωρούν δεδομένο. Το μόνο που μένει να αποκαλυφθεί, είναι το ποιοι. Ειδικά μετά την προχθεσινή απάντηση του Γιάννη Οικονόμου σε ερώτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπου υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν εν γνώσει της κυβέρνησης» και τα όσα φέρεται να είπε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, δεν έχουν καμία αμφιβολία.

Μάλιστα, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήριζαν «σοκαριστική» τη τοποθέτηση του κ.Δεμίρη, ότι ««έχω πλήρη έλεγχο της Υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, κανείς δεν εξαιρείται», ερμηνεύοντας την ως «παραδοχή» ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοιου είδους παρακολουθήσεις.

Με βάση τα παραπάνω, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η φράση με την οποία έκλεισε τη δήλωση του για την αποκάλυψη του Politico, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Όσο και να προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν: και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνταν από το παρακράτος του, όπως δεν μπόρεσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και το ρεσάλτο στα μυστικά κονδύλια υπουργείων μέσα από απόρρητες συμβάσεις, που θα είναι το επόμενο κεφάλαιο των αποκαλύψεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι σημαίνουν αυτά τα λόγια; Ότι η Κουμουνδούρου είναι αποφασισμένη να κυνηγήσει την υπόθεση μέχρι το τέλος της. Με ποιον ακριβώς τρόπο, αποφεύγουν να διευκρινίσουν. Ωστόσο, από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αφήνουν να εννοηθεί ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι και όλοι θα μάθουν ποιους πολιτικούς και κυρίως, μετά από τίνος εντολή, παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόταση του Παύλου Πολάκη να δοθούν στη Βουλή τα ονόματα των 15.000 πολιτών που παρακολουθούνται από την υπηρεσία, με πρόσχημα την «εθνική ασφάλεια». Με την πρόταση αυτή συμφωνούν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί και στα ανώτερα κομματικά κλιμάκια.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.