Αποκλεισμένοι κάτοικοι επί 3 ημέρες στο Σέλι Ημαθίας – Τι καταγγέλλουν

Το καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό που έφερε η κακοκαιρία συνοδεύτηκε με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με συνέπεια πολλά χωριά να αντιμετωπίσουν προβλήματα ηλεκτροδότησης. Στο Σέλι Ημαθίας δέκα κάτοικοι έχουν αποκλειστεί από τη σφοδρή χιονόπτωση, ενώ κατήγγειλαν στο ThessToday ότι δεν λαμβάνουν καμιά βοήθεια από κρατικό και αυτοδιοικητικό μηχανισμό.

«Έχει γύρω μας ενάμιση μέτρο χιόνι. Είμαστε δύο σπίτια από πέντε άτομα και έχουμε αποκλειστεί εδώ και τρεις ημέρες, δεν έχουμε ρεύμα, ενώ δεν έχουμε ούτε τηλέφωνο λόγω σήματος, γιατί δεν δουλεύει η κεραία της κινητής τηλεφωνίας», καταγγέλλει ο Γιώργος Αναστασιάδης, κάτοικος του χωριού Σέλι.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, «παίρνουμε τηλέφωνο στον δήμο Βέροιας για να ανοίξουν τους δρόμους. Έχουν ανοίξει τον κεντρικό μέχρι την πλατεία, αλλά μέσα στο χωριό δεν έχει καθαρίσει το οδικό δίκτυο. Μας είπαν να έρθουμε στη πλατεία και εμείς δεν μπορούμε να πάμε μέχρι το αυτοκίνητο».

Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι έχει ενημερωθεί και το 112 και η Ελληνική Αστυνομία, ωστόσο από τη Δευτέρα το απόγευμα βιώνουν την ίδια κατάσταση. «Τα αυτοκίνητα δεν φαίνονται από το χιόνι. Πήραμε στο 112, στην ΕΛ.ΑΣ. και στον δήμο Βέροιας, αλλά ακόμα… έρχονται. Μας λένε μάλιστα να πάμε στην πλατεία. Πώς να πάμε και τι να κάνουμε εκεί; Να δούμε τα αυτοκίνητα;», διερωτάται ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.