Αστυνομικός σκύλος «μπλόκαρε» ναρκωτικά

Με τη συνδρομή του «Άτλαντα», του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, αστυνομικοί κατάφεραν να «μπλοκάρουν» ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες κατηγορείται ότι σκόπευε να εισάγει στη χώρα μας, μέσω του τελωνειακού σταθμού του Προμαχώνα Σερρών, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ένας 48χρονος Έλληνας, που συνελήφθη.

Το λαγωνικό της Αστυνομίας, μύρισε τα ναρκωτικά τα οποία ήταν τοποθετημένα σε ειδική κρύπτη κάτω από την μπαταρία του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 48χρονος. Όπως έγινε γνωστό, συνολικά κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους 614 γραμμαρίων, όπως επίσης ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας τραμαδόλη, βάρους ενός κιλού.

«Χωρίς τη συνδρομή του “Άτλαντα” θα ήταν αδύνατο να εντοπιστούν τα ναρκωτικά» ανέφερε ο επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους τον αστυνομικό σκύλο, ο αστυνόμος Πέτρος Τάνος, είπε ότι πρόκειται για λαμπραντόρ, ηλικίας έξι ετών. «Από το 2015 βρίσκεται στην ενεργό δράση και ανήκει υπηρεσιακά στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών. Συμμετέχει σε επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και μετράει ήδη πολλές επιτυχίες», τόνισε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, o Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, στάθηκε στην ναρκωτική ουσία τραμαδόλη, εξηγώντας ότι είναι υποδεέστερη σε αξία από την ηρωίνη, με την οποία αναμειγνύεται συχνά για να αυξήσει το κέρδος των κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 48χρονος συλληφθείς, σεσημασμένος για άλλη υπόθεση ναρκωτικών, φέρεται να διέθετε σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης εργαστήρι νόθευσης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε έρευνα που ακολούθησε στο συγκεκριμένο χώρο, κατασχέθηκαν μία υδραυλική πρέσα και μία συσκευή πρόσμειξης, όπως επίσης επτά συσκευασίες με ηρωίνη (βάρους 254,2 γρ.), δυο συσκευασίες με τραμαδόλη (βάρους 685 γρ.), ένα πιστόλι με 275 φυσίγγια και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές.

Με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών που τον παρέπεμψε σε ανακριτή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.