Αβραμόπουλος: Τήρηση δεσμεύσεων για μετεγκατάσταση προσφύγων

Μήνυμα στα κράτη – μέλη να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά το θέμα της μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία έστειλε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το πέρας του Συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ. Ο ίδιος τόνισε ότι η Συμφωνία με την Τουρκία συνεχίζει να ισχύει και υπογράμμισε τη συνεργασία των δύο πλευρών στο προσφυγικό καθώς και σε άλλους τομείς.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε μήνυμα πως η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας συνεχίζει να ισχύει και πως η ΕΕ είναι και παραμένει προσηλωμένη στην πλήρη εφαρμογή της. Ο ίδιος επισήμανε πως η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών είναι μακρόχρονη και δεν αφορά μόνο στον τομέα της μετανάστευσης.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας και προεδρεύοντα του Συμβουλίου Καρμέλο Αμπέλα, μετά το πέρας του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο ελληνας Επίτροπος τόνισε πως η διατήρηση και η ενίσχυση αυτής της συνεργασίας είναι προς όφελος και το κοινό συμφέρον και των δύο πλευρών, εκφράζοντας πάντως και την άποψη πως τα κράτη – μέλη πρέπει να καταβάλλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες, για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας έστειλε για μια ακόμα φορά μήνυμα στα κράτη-μέλη να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά το θέμα της μετεγκατάστασης τονίζοντας πως δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.