Αύριο αναμένεται να συνεχιστεί η απάντληση καυσίμων από το «Αγ. Ζώνη ΙΙ»

Αύριο Πέμπτη, τις πρωινές ώρες, αναμένεται θα προσεγγίσει το σημείο του βυθισμένου πλοίου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ», νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό, νέο δεξαμενόπλοιο, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία απάντλησης και μεταφοράς των καυσίμων από τις δεξαμενές του ναυαγίου.

Νωρίτερα, για λαθρεμπόριο καυσίμων συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου που μέχρι προτίνος πραγματοποιούσε απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο «Αγ. Ζώνη ΙΙ».

Πρόκειται για το πλοίο «ΛΑΣΣΑΙΑ», όπου σε νομότυπο έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός δεξαμενών έρματος σημαντικές ποσότητες πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Λιμενικών, είχαν εντοπιστεί νωρίτερα περίπου 45 με 55 κυβικά πετρελαιοειδών μιγμάτων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά στις δεξαμενές έρματος του πετρελαιοφόρου.

Όπως ανέφεραν πηγές από το Λιμενικό στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ποσότητα των πετρελαιοειδών που βρίσκονται μέσα στο δεξαμενόπλοιο ακόμη δεν έχει καταμετρηθεί, ενώ ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός που συνελήφθησαν για λαθρεμπόριο καυσίμων οδηγήθηκαν το μεσημέρι, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στην Εισαγγελία Πειραιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.