Αυτός είναι ο 21χρονος Ανδρέας που αγνοείται : «Προσευχηθείτε για ένα θαύμα»

«Σας παρακαλώ, προσευχηθείτε για ένα θαύμα» έγραψε στο Facebook η θεία του 21χρονου Έλληνα ομογενούς που αγνοείται μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

«Παρακαλώ προσευχηθείτε για ένα θαύμα. Ο ανιψιός μου ήταν στο κτήριο που κατέρρευσε στο Μαϊάμι. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε να επιζήσει. Μέχρι τώρα δεν έχουμε μάθει τίποτα ακόμα» έγραψε σχετικά.

Ο αγνοούμενος είναι ο νεαρός Ανδρέα Γιαννιτσόπουλος.«Περιμένω για τους δύο καλύτερους φίλους μου- Ο ένας είναι ο 21χρονος γιος μου» είπε στη Wall Street Journal ο Κώστας Γιαννιτσόπουλος, 55 ετών, από το Σούγκαρλαντ του Τέξας. «Είμαι συντετριμένος» πρόσθεσε.

Ο Αντρέας, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ του Νάσβιλ, επισκεπτόταν το Μαϊάμι και έμενε σε οικογενειακό φίλο, που αγνοείται επίσης, είπε ο κ. Γιαννιτσόπουλος. Θα γύριζε πίσω στο σπίτι του την Πέμπτη. Ο Κώστας Γιαννιτσόπουλος είπε πως διατηρεί ελπίδες ότι ο φίλος και ο γιος του, ο οποίος είναι αθλητής, θα βρεθούν ζωντανοί- ωστόσο πρόσθεσε ότι προετοιμάζεται για άσχημα νέα. «Είναι σαν ρόλερ κόστερ» είπε χαρακτηριστικά.

Οι διασώστες συνεχίζουν να εργάζονται για να βρουν πάνω από 150 αγνοούμενους ενοίκους ανάμεσα στα συντρίμμια του 12ώροφου συγκροτήματος κατοικιών που κατέρρευσε πριν από τρεις ημέρες στη Φλόριντα, ενώ ερωτήματα διατυπώνονται σχετικά με τη δομική ακεραιότητα του κτηρίου.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε σε πέντε χθες, Σάββατο, αφού οι διασώστες βρήκαν έναν νεκρό στη διάρκεια της μεθοδικής έρευνας που διεξάγουν στον τόπο της καταστροφής στο Σέρφσαϊντ, μια παραλιακή κωμόπολη κοντά στο Μαϊάμι.

Αξιωματούχοι είπαν πως τρέφουν ελπίδες ότι μερικοί από τους 156 αγνοουμένους μπορεί να είναι ζωντανοί. Οι πυροσβέστες έκαναν χθες πρόοδο όσον αφορά την κατάσβεση μιας φωτιάς που σιγοκαίει και καπνίζει κάτω από τα συντρίμμια του ηλικίας 40 ετών κτιρίου, επιτρέποντας στους διασώστες να ερευνούν με λιγότερους περιορισμούς, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Με τη βοήθεια σκύλων, συσκευών σάρωσης με υπέρυθρες ακτίνες και βαρύ εξοπλισμού, οι διασώστες συνεχίζουν να ελπίζουν ότι άνθρωποι μπορεί να έχουν επιζήσει μέσα σε θυλάκους αέρα που μπορεί να έχουν σχηματισθεί μέσα στα συντρίμμια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.