Χαρίτσης: Η κυβέρνηση άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ

«Οι παλινωδίες και η ολιγωρία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού γεννούν ανασφάλεια και αντιδράσεις» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό «AtticaTV» τόνισε ότι: «Αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, καταφεύγει σε κατασταλτικά μέτρα» συνέχισε ο ίδιος, αναφέροντας «τις απειλές και την συκοφαντία κατά των μαθητών» αλλά και «τη βία που άσκησε απέναντι στη σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών, που διεκδικούν την αναβάθμιση του ΕΣΥ προς όφελος όλων μας».

«Η κυβέρνηση άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «σπαταλώντας το χρόνο που της παρείχε η κοινωνία με την υπεύθυνη στάση της κατά του lockdown», επισημαίνοντας ότι «εν μέσω πανδημίας υπηρετούν στο δημόσιο σύστημα υγείας 5.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι». Και πρόσθεσε: «Το ίδιο έκανε και στην παιδεία, όπου έχουμε περισσότερους μαθητές στην τάξη και 20.000 ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Ενώ είχαν έξι μήνες να προετοιμαστούν, δεν κατάφεραν ούτε μάσκες να προμηθευτούν στις σωστές διαστάσεις» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Χαρίτσης στηλίτευσε την «έλλειψη συνεργασίας μεταξύ υπουργείων αλλά και κεντρικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης σε μια σειρά από τομείς». Και πρόσθεσε: «Ενώ οι περιφέρειες λαμβάνουν πρωτοβουλίες για απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα προκαταβολή, η κυβέρνηση επιμένει να μην υλοποιεί ανάλογα προγράμματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.