Χαρίτσης: Υπεκφεύγει η Ν.Δ. – Πρωτοφανής η εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων

«Πρωτοφανή εικόνα» που «δεν τιμά ούτε το κοινοβούλιο, ούτε την κυβέρνηση της Ν.Δ.» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης την εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

«Αποδείχτηκε περίτρανα χτες στη Βουλή ποιος λέει κάτι και το εννοεί και ποιος υπεκφεύγει και απουσιάζει» σχολίασε μιιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9.

Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «υπεκφύγει από το πραγματικό σκάνδαλο που κόστισε δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία».

«Και τώρα, ενώ βρισκόμαστε εν μέσω της διερεύνησης του σκανδάλου, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να στήσει σκευωρία. Και ενώ επιχειρεί να συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή για έναν υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ όλα αυτά απουσιάζει από τη Βουλή κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας» σημείωσε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση έλλειψη πολιτικού θάρρους.

«Χρησιμοποιούν την προανακριτική ως μέσο για να λύσουν τα εσωκομματικά τους ζητήματα. Τα άδεια βουλευτικά έδρανα είναι μια εικόνα που δεν έχουμε ξαναζήσει μεταπολιτευτικά» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη πως «το σκάνδαλο Novartis βρίσκεται υπό διερεύνηση», ενώ ερωτηθείς για πιθανή απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα απάντησε: «Δεν είμαστε δικαστές για να διερευνήσουμε την υπόθεση. Γι’ αυτό υπάρχει η διάκριση των εξουσιών, εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και περιμένουμε να ολοκληρώσει την έρευνα της».

Υποστήριξε επίσης ότι «η κυβέρνηση νιώθει πολύ άβολα να συζητήσει στη βάση του πραγματικού σκανδάλου» και γι΄αυτό «προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να κινηθεί ρεβανσιστικά απέναντι στους αντιπάλους της».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.