Χατζηδάκης: Ο ισχυρισμός της Τουρκίας για τον EastMed είναι πέρα από το διεθνές δίκαι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Ο ισχυρισμός της Τουρκίας ότι χωρίς αυτούς ο EastMed δεν γίνεται είναι πέρα από την εποχή, πέρα από το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος και στη διάψευση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας σε σχέση με τις κοινές γεωτρήσεις Τουρκίας-Ιταλίας.

Μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ΣΚΑΪ 100,3» και «ALPHA 98,9», ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε πως «γι’ αυτό το λόγο άλλωστε υπογράψαμε για τον EastMed, 20 μέρες μετά τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν, μαζί με τον Ισραηλινό και τον Κύπριο ομόλογό μου. Παρουσία των πρωθυπουργών με ό,τι μπορεί να συμβολίζει και να υπογραμμίζει αυτό».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει επίσημη δέσμευση της Ιταλίας στην Ε.Ε. για τον αγωγό EastMed, όταν χαρακτηρίστηκε ως Project of Common Interest (PCI), και πως δεν συμφώνησε απλώς η Ιταλία ως κράτος-μέλος της Ε.Ε., αλλά ως κράτος που την αφορά ο αγωγός, προσθέτωντας ότι η Ιταλία έχει συμφωνήσει για τη χρηματοδότηση των πρώτων μελετών αυτού του αγωγού από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.