Χιόνι μέχρι και το Πάσχα στα χιονοδρομικά της Β. Ελλάδας

Καλά νέα για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ επεφύλαξε ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM, καθώς εκτίμησε πως το χιόνι θα διατηρηθεί στις πλαγιές των βουνών μέχρι και το Πάσχα. Μάλιστα, στο Καϊμακτσαλάν, λόγω του μεγάλου υψόμετρου, ενδέχεται να διατηρηθεί ακόμη περισσότερο.

«Τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας έχουν επάρκεια χιονιού και είναι σε πλήρη λειτουργία. Περνάμε τώρα μια δύσκολη εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες, όμως τα χιονοδρομικά είναι σε υψηλό υψόμετρο κι έτσι διατηρείται το χιόνι που έπεσε στις αρχές του μήνα. Η επάρκεια του χιονιού θα είναι μέχρι το Πάσχα, ενώ το Καϊμακτσαλάν σίγουρα θα πάει και πιο μετά», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας πρόσθεσε πως «ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος ήταν καλοί μήνες». «Δεν παραπονιόμαστε, έχουμε περάσει και χειρότερες χρονιές», συνέχισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεφούσης αυτή είναι η περίοδος για το λεγόμενο ανοιξιάτικο σκι. Μεταξύ άλλων, είπε ότι σε ποιότητα το χιόνι είναι το καλύτερο για τον χιονοδρόμο.

Στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα, ιδιαίτερα αυτά της Βόρειας Ελλάδας, όπως είναι το Καϊμακτσαλάν, τα Τρία – Πέντε Πηγάδια, το Σέλι και η Βασιλίτσα, το ύψος του φρέσκου χιονιού αγγίζει τα 60 εκατοστά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.