Χειροπέδες σε άλλους 22 για το παράνομο εμπόριο όπλων και πυρομαχικών

Άλλα 22 άτομα συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται στη συστηματική παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κύκλωμα ξεκίνησε με συλλήψεις στις 18 Ιουλίου. Σήμερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, έγιναν επιπλέον έρευνες σε σπίτια, κατόπιν παραγγελίας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας.

Όπως προέκυψε, τα άτομα που συνελήφθησαν είχαν αγοράσει οπλισμό από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, οπότε σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Από τις έρευνες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 πυροβόλα όπλα διάφορων τύπων και διαμετρημάτων, τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς την προβλεπόμενη άδεια κατοχής, 1.081 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 10 γεμιστήρες πιστολιών, τέσσερα κλείστρα-εξαρτήματα πιστολιών, δύο πτυσσόμενες ράβδοι, μηχανισμός εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser), τρεις εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, μαχαίρια, βαλλίστρα και πλήθος εγγράφων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.