Χρ. Σπίρτζης: Διοικήσεις που κληρονομήσαμε από ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. αφορούν οι διώξεις στη ΣΤΑΣΥ

Μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί κανείς και τίποτα έστειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και σημείωσε ότι η υπόθεση με τις διώξεις κατά υπαλλήλων και στελεχών της ΣΤΑΣΥ αφορά και το 2015 όπου στην κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και υπήρχαν οι ίδιες διοικήσεις στις αστικές συγκοινωνίες «που είχαμε κληρονομήσει από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι για τη θα ήταν λογικό να ερωτηθεί η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για «τους ελλιπείς μηχανισμούς ελέγχου, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν φέρει ένα πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος στις εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών, με αποτέλεσμα να το πληρώνουν και οι εργαζόμενοι και οι πολίτες».

«Έχουμε», συνέχισε ο κ. Σπίρτζης «τους πρώην υπουργούς της ΝΔ να κάνουν επίκαιρες ερωτήσεις στο κοινοβούλιο για τα ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες. Είναι και λίγο “ψεύτικες” θα έλεγα, όταν έχουν πλέον την αποκάλυψη τέτοιων κυκλωμάτων σε αυτούς τους χώρους».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά το 2015, χρονιά διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι «υπήρχαν αντιδράσεις και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς και από στελέχη της τρόικας, όταν πήγαμε να αντικαταστήσουμε τις διοικήσεις και μας έλεγαν ότι πάμε να στήσουμε κομματικό κράτος. Είναι επομένως προφανές που πέφτουν οι ευθύνες για όλα αυτά που συναντάμε σε αυτόν το χώρο. Είναι συγκεκριμένες οι αποκαλύψεις που έχω ο ίδιος κάνει και στο κοινοβούλιο και δημόσια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.