Χρυσοχοΐδης: Δύσκολο να ελεγχθεί η φωτιά

Σε συναγερμό βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να σβήσουν την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αχαΐα.

Όπως είπε σε έκτακτη ενημέρωση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στην περιοχή όπου δοκιμάζεται από τη μεγάλη πυρκαγιά και δίνεται μάχη από έδαφος και αέρα προκειμένου να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο.

Συγκεκριμένα στη «μάχη» παίρνουν μέρος 8 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, 290 μέλη της Πυροσβεστικής με δεκάδες οχήματα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να συνδράμουν στις προσπάθειες εκκένωσης όπου χρειάζεται.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό.

Όπως είπε, στην περιοχή βρίσκεται ειδικό κλιμάκιο για τους εμπρησμούς προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τέλος ανέφερε πως οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες, καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο παρατεταμένου καύσωνα. Απηύθυνε δε έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.