Δ. Τζανακόπουλος: Μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης στο Ελληνικό

Μετά και τη χθεσινή γνωμοδότηση του ΚΑΣ, γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση μιας σημαντικής επένδυσης στο Ελληνικό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εκμηδενίζονται οι νομικοί κίνδυνοι που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μελλοντικά ανυπέρβλητα εμπόδια για την υλοποίηση της επένδυσης, και όλα αυτά με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία και με την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή δεν συνεπάγεται περιορισμούς δόμησης αλλά μόνο αυξημένη επιτήρηση κατά την υλοποίηση της επένδυσης.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης που ενδεχομένως θα απαιτηθούν στο μέλλον.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πλήρως συμβατή με τις υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου, συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι ανοίγει το δρόμο για να πληρωθεί το σύνολο των αναβλητικών αιρέσεων για τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στον αντισυμβαλλόμενο.

Γενικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων, δεδομένου και του θετικού μομέντουμ που διαμορφώνεται πλέον για τη χώρα, όπως ανέφερε.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει κάθε σημαντική επενδυτική προσπάθεια που θα αποδώσει σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, τόνισε, επισημαίνοντας πάντως ότι παράλληλα, είναι εξίσου αποφασιστική στην τήρηση της νομιμότητας, των ευρωπαϊκών κανόνων και των συμβατικών υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.