Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Ξεκίνησε η επέλαση της σύντομης αλλά ισχυρής κακοκαιρίας και ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας χιονίζει. Χιόνια αναμένεται να πέσουν ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ η κακοκαιρία θα επηρεάσει την Αθήνα την Κυριακή.

Ήδη πέφτει χιόνι στο Κιλκίς, στα Γρεβενά, στη Φλώρινα, στην Ορεστιάδα, στην Κοζάνη και σε πολλές ακόμα περιοχές. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο θα είναι, σύμφωνα με το meteo.gr:

  • η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου
  • οι βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας
  • οι χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας
  • οι καταιγίδες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο
  • οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Πιο συγκεκριμένα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ραγδαία πτώση σήμερα το βράδυ στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας καθώς και στο Βόρειο Αιγαίο και την Κυριακή στην υπόλοιπη χώρα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια στην Καστοριά:

 

Δείτε την πορεία της κακοκαιρία από Windy.com:

Οι βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου στα βορειοδυτικά και στα βόρεια, θα επεκταθούν σταδιακά στα κεντρικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Παράλληλα χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά Μακεδονίας και Θράκης οι οποίες σταδιακά έως τις βραδινές ώρες θα επεκταθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς καθώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Μετά το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ορεινά της Ηπείρου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στην Ανατολική Κρήτη και στα Νότια Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν.

Στους Χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η βροχή (πράσινες αποχρώσεις) και το χιόνι (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου 20/01.

Χάρτης 1. Βροχή (πράσινες αποχρώσεις) και χιόνι (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου 20/01

Χάρτης 2. Βροχή (πράσινες αποχρώσεις) και χιόνι (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου 20/01

Στον Χάρτη 3 παρουσιάζεται το συνολικό ύψος χιονόπτωσης που αναμένεται έως το πρωί της Κυριακής 21/01.

Χάρτης 3. Συνολικό ύψος χιονόπτωσης που αναμένεται έως το πρωί της Κυριακής 21/01

Τέλος, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (7 έως 9 μποφόρ) αναμένονται στο Αιγαίο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 20/01 ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.